Naar de sloperij met je sloopauto

Ben je in het bezit van een tweedehands auto dan weet je dat je deze elk jaar moet laten keuren. Kom je niet door deze APK keuring heen dan heb je de optie om deze te laten repareren. Soms zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van de auto. Op dit moment kun je het beste je auto verkopen. Vanaf dit punt wordt je auto ook wel een sloopauto genoemd. Je kunt op dit punt het best dan je sloopauto gaan verkopen, maar hoe doe je dit? Je kunt het doen via een online internet advertentie, maar dit brengt diverse nadelen met zich mee. Daarom kiezen veel mensen om de sloopauto te gaan verkopen aan de autosloperij. Maar waarom doen ze dat en wat zijn de diverse voordelen hieraan?

Tijd

Een groot voordeel is dat je direct van je voertuig af kan zijn bij de autosloperij. Dit is namelijk een erg groot probleem als je de sloopauto probeert te verkopen via internet. Dit duurt dan meestal veel langer. Bij een online advertentie kan dit maanden lang duren door de vele concurrentie die er is bij deze website. Ook betaal je nog belastingen en verzekeringen als je de auto nog in je bezit hebt en dit kan erg zonde zijn, want dit kost allemaal geld. Bij de sloperij kan de auto binnen 24 uur opgehaald worden door de ophaalservices. Niet elk autosloopbedrijf heeft dit dus, daarom is het erg van belang als je dit nodig hebt om dit te controleren. Maar wat is het andere grote voordeel van je sloopauto naar de autosloop te brengen?

Vergoedingen

Een ander erg groot voordeel van je auto te gaan verkopen aan de autosloperij is dat je hier een vergoeding voor krijgt. Je verkoopt je sloopauto en hiervoor krijgen je ook een klein beetje geld voor terug. Vaak is de autosloperij erg blij met je auto en willen ze je dus belonen en dat doen ze met een klein beetje geld. De vergoeding is natuurlijk niet veel, want je levert een auto in waar eigenlijk niet meer in gereden mag worden op de openbare wegen. De vergoeding kan afhankelijk zijn van het type en model auto dat je in je bezit hebt. Ook speelt het aantal kilo oud ijzer mee in de vergoeding en de herbruikbare onderdelen die nog gevonden zijn in de sloopauto. Sommige onderdelen kan de sloperij namelijk opknappen om vervolgens door te verkopen.