Opzoek naar een autosloperij?

Venauto.nl

Door heel Nederland zitten een hoop autosloperijen. Bij de meeste autosloperijen kan je een taxatieformulier online invullen. Over het algemeen geven de meeste sloperijen een concurrerend bod. Ook hebben de meeste een ophaaldienst. Dat wil zeggen als je van plan bent jouw auto te verkopen aan een autosloperij, de desbetreffende autosloperij jouw auto komt ophalen met eigen transportmiddel. Daarnaast specialiseren alle autosloperijen op andere manieren. De ene autosloperij is uitgebreider dan de andere. Van auto onderdelen verkopen tot occasions verkopen.

Wat kan je aanbieden aan een autosloperij?

Een autosloperij koopt vrij veel in. Van scooters tot bussen. De ene autosloperij kiest ervoor om zich alleen te focussen op een vervoersmiddel maar wordt uiteindelijk vaak uitgebreid.

Vergoeding sloopauto

autosloperijvanderven.nl/

Wanneer je jouw sloopauto verkoopt aan een autosloperij is er van te voren al een vergoeding afgesproken voor jouw sloopauto. De minimale vergoeding bedraagt bij de meeste autosloperijen al vanaf 50 euro. Het kan variëren van minimaal tot aan honderden euro’s afhankelijk van de staat en alle details van de auto.

Activiteiten binnen een autosloperij

De werkzaamheden binnen de autosloperijen verschillen. De ene autosloperij is erg uitgebreid en de andere wat minder. De activiteiten binnen een autosloperij zijn onder andere: garage diensten, demontage, recycling, inkopen, verkopen, self service,

Recyclen van een sloopauto

Allereerst wordt de auto door middel van een drooglegsysteem vloeistofvrij gemaakt. Dat wil zeggen dat alle vloeistoffen zoals benzine, olie, koelvloeistof en remvloeistof uit de auto gehaald word. Dan worden de banden gedemonteerd en wordt er gekeken naar goede staat banden en slechte staat. De goede banden kunnen dienen voor de verkoop en de slechte banden worden uiteindelijk gerecycled. Ook worden de accu’s uit de auto gehaald en in een lekvrije bak gelegd voor te recyclen. De bruikbare auto onderdelen worden zorgvuldig getest, daarna gedemonteerd en uiteindelijk opgeslagen in het magazijn. Het overgebleven autowrak word in de autopers klein gemaakt en getransporteerd naar een shredder bedrijf wat het autowrak verder recyclet.