Sloopauto verkopen

Venauto.nl

Een sloopauto verkopen is een ingewikkelde opgave en er zijn veel zaken waar je naar moet kijken. De meeste mensen verkopen de sloopauto namelijk via een tweedehands markt, maar je kunt de sloopauto veel beter naar de sloop brengen. Bij een sloperij wordt er juist gezocht naar sloopauto’s en zijn ze er juist blij mee. Je kunt er zelfs geld voor krijgen en dit komt doordat de onderdelen van het voertuig verkocht worden door de sloperij. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om zelf de onderdelen te verkopen, maar dit kost in de meeste gevallen veel tijd. Het beste besluit wat je kunt maken, is het brengen van je sloopauto naar de sloperij. Maar hoe werkt dat precies? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben zodat je er meer over te weten komt.

Waarde

Venauto.nl

Hoe bepaalt het sloopbedrijf de waarde van je sloopauto? Dat is iets wat veel mensen willen weten wanneer ze de auto naar de sloop brengen. De waarde van een sloopauto is afhankelijk van het model, bouwjaar en de staat van de verschillende onderdelen. Is de auto helemaal total loss of zijn er bepaalde onderdelen kapot? Daarnaast kijken ze ook goed naar de vraag naar bepaalde onderdelen van een specifiek model. De sloperij verkoopt namelijk de onderdelen van de sloopauto die je inlevert. Is er weinig vraag naar het model dat je inlevert? Je kunt dan een lagere vergoeding verwachten voor het inleveren van de sloopauto. Daarnaast kijkt de sloperij ook naar het gewicht van het voertuig op basis van de ijzer prijs. Hoe meer ijzer in het voertuig verwerkt is hoe hoger de vergoeding is voor je sloopauto. Je kunt op het internet ook eenvoudig je kenteken invullen en kijken wat de eventuele vergoeding is voor je sloopauto.

Wat gebeurt er bij de sloperij?

Wanneer je de sloopauto bij een erkende autosloperij brengt, wordt de auto aangemeld bij het RDW. Dit doen ze zodat de RDW weet dat de auto wordt gedemonteerd en op deze manier krijg je een vrijwaringsbewijs. Je hoeft op deze manier geen belasting en geen verzekering meer te betalen voor je voertuig. De verzekering moet je in de meeste gevallen nog wel zelf telefonisch opzeggen. De sloopauto wordt ontdaan van alle vloeistoffen en van gevaarlijke onderdelen zoals de accu. De onderdelen worden opgeslagen in het magazijn voor verkoop en de auto wordt opgestuurd naar een shredderafval bedrijf. Hier wordt de auto verder verwerkt en wordt het door autorecycling Nederland hergebruikt.