Schadeauto’s verkopen

Sloopauto-online.nl

Komt je auto niet meer door de apk doordat je te veel schade hebt? Vervelend, maar dit betekent dat je de auto met repareren voordat de auto weer veilig de weg op mag. In sommige gevallen is het juist beter om de auto te verkopen dan deze te maken. Al helemaal als de auto is afgeschreven, afgekeurd of helemaal total loss is. Je kunt daarom beter de schadeauto verkopen, echter is dit een ingewikkelde opgave. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden zodat je de auto makkelijker kunt verkopen. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt, lees het daarom eens grondig door.

Sloopauto-online.nl

Bereken de schade

Je kunt schadeauto’s pas verkopen wanneer je de restwaarde van de auto weet. Je kunt dit berekenen door de dagwaarde van de auto te verminderen met de schadekosten van het voertuig. Je kunt de dagwaarde van het voertuig eenvoudig berekenen door op het internet je kenteken in te voeren. Dit gaat op basis van het merk, model, bouwjaar en het aantal gereden kilometers. Je kunt de schade eventueel laten berekenen bij een garage, zodat je hier een juiste schatting van krijgt. Zijn de schadekosten hoger dan de dagwaarde van je voertuig? Vervelend, maar dit betekent dat je auto klaar is voor de sloop zodat je er nog iets voor krijgt. Zijn de schadekosten lager dan de dagwaarde van je auto? Mooi, want dan kun je er meer geld voor vangen wanneer je deze op het internet verkoopt via een tweedehandse markt.

Online verkopen

Schadeauto’s online verkopen door middel van een advertentie is een ingewikkelde opgave. Je moet een duidelijke advertentie maken en duidelijk de schade aangeven die het voertuig heeft. Op deze manier is het mogelijk dat iemand de auto koopt, maar wie koopt er nu een schadeauto? Vooral mensen met een technische achtergrond kopen schadeauto’s met als doel het doorverkopen van de auto. Zo herstellen ze de auto en verkopen ze deze met winst aan een andere gebruiker.

Autosloperij

Liggen de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van de auto? Breng de schadeauto dan naar een autosloperij zodat je er een kleine vergoeding voor krijgt. Doe dit bij een autosloperij die erkend is door het RDW, zo krijg je namelijk een vrijwaringsbewijs. De autosloperij geeft je een vergoeding voor de oud ijzer prijs van het voertuig. De autosloperij moet er namelijk op kunnen verdienen en ze doen dit door de onderdelen te verkopen.